Lajme


Festivali Ndërkombëtar i Muzikës së Dhomës, Durrësi mirëpret artistët!

Postuar nga admin

27th June 2018

Festivali Ndërkombëtar i Muzikës së Dhomës, i cili zhvillohet në njërin prej ambienteve më atraktive jo vetëm të Durrësit por të gjithë Shqipërisë, Muzeun Arkeologjik, arrin në edicionin e trembëdhjetë.

Ky festival, tashmë i njohur për nivelin e lartë profesional dhe artistik të koncerteve do të prezantojë përgjatë një periudhe trejavore, prej mbrëmjes së parë në datë 25 qershor, e deri mbrëmjen përmbyllëse të 14 korrikut, ansamble të ndryshme të muzikës së dhomës.

Të hënën, mbrëmjen e datës 25 qershor u zhvillua koncerti me instrumentistët italianë. “Il Quartetto di Cremona”, i vlerësuar si trashëgimtar i denjë i të madhit “Il Quartetto Italiano”, nëpërmjet një programi tepër profesional interpretoi nën tingujt “Stradivari” me instrumentet e tyre.

Mbrëmjen e së premtes datë 29 qershor është prezenca e klarinetistit tepër të njohur grek Spyros Mourikis, në klarinetë dy kuintetet më të spikatura nga Mozart dhe Weber, që do të jetë së bashku me violinistët Emilio Percan e Nevila Kalaja, si dhe violinisten Enkela Kokolani e violonçelisten Dilbag Tokay.