Lajme


Jazz & World music, Festivali Ndërkombëtar në vitin e 7-të

Postuar nga admin

27th July 2018

Edicioni i shtatë i këtij festivali, u mbajt në barin “Bier Garden”, brenda hotelit  modern  Rogner, ndërsa performuan  artistë nga Austria dhe Izraeli.

Në ceremoninë e hapjes,  përveç artëdashësve merrnin pjesë edhe personalitete nga fusha të ndryshme.

Besim Petrela, drejtori i festivalit,  tha se ky  eveniment është më i rëndësishmi në Shqipëri për muzikën xhaz dhe tashmë është kthyer në një traditë.

Sipas tij, festivali mbështet dialogun kulturor nëpërmjet muzikës xhaz, si mjet komunikimi midis të rinjve.