Uncategorized


Ky është qyteti më i mirë në botë, ja pse

Postuar nga admin

9th September 2021

San Francisco është shpallur qyteti më i mirë në botë, sipas Time Out.

Media ndërkombëtare anketoi rreth 27,000 banorë të qyteteve globale për të përpiluar listën e qyteteve më të mira në planet. Për këtë u morën parasysh: jeta e natës e secilit qytet, restorantet dhe pikat kryesore kulturore, si dhe ndjenja e bashkësisë së qytetit, e cila në vazhdën e Covid-19 është ndoshta më e rëndësishme se kurrë. Iniciativat mjedisore të qyteteve u shqyrtuan gjithashtu, si dhe angazhimi i tyre ndaj aktivizmit dhe mirëdashja e përgjithshme.

Time Out thotë se “kombinimi i pakrahasueshëm i përparimit, pranimit dhe qëndrueshmërisë” së San Franciskos e renditi atë në vendin e parë.

San Francisko u duartrokit gjithashtu nga Time Out për përgjigjen e tij ndaj pandemisë dhe për arritjen në një nga nivelet më të larta të vaksinimit në SHBA. Edhe në mes të mbylljeve të rrepta, banorët e këtij vendi gjetën mënyra për të mbështetur njëri-tjetrin.

San Francisco

Kthesa e qytetit për ngrënien në natyrë pas pandemisë do të mbetet e përhershme – dhe kjo u vlerësua gjithashtu nga Time Out, i cili tha se rezultati është që rrugët e qytetit të ngjajnë me “një festë të madhe në natyrë”.

Amsterdam, Holandë

Metropoli i Holandës, Amsterdami, dhe qyteti verior anglez i Mançesterit, parajsa daneze e çiklizmit në Kopenhagen dhe qendra kulturore e qytetit të Nju-Jorkut renditen në 5 të parët në listën e Time Out.

Manchester, Mbretëri e Bashkuar

Lista e plotë e Time Out për qytetet më të mira dhe më interesante për vitin 2021:

1. San Francisko, Kaliforni, SHBA

2. Amsterdam, Holandë

3. Manchester, Mbretëri e Bashkuar

4. Kopenhagen, Danimarkë

5. Nju-Jork, SHBA

6. Montreal, Kanada

7. Pragë, Republika Çeke

8. Tel Aviv, Izrael

9. Porto, Portugali

10. Tokio, Japoni