Showbizz


Ndihmon mjekët në terapi intensive, historia e violinistit shqiptar që po u fiton zemrave gjithë italianëve

Postuar nga admin

17th December 2021

Prej dy vitesh, në çdo periudhë Krishtlindjesh, Eugjen Gargjola, i prezanton tingujt e violinës së tij me foshnjat në terapi intensive. Për të, muzika është një magji, një mrekulli. Violinisti shqiptar ka tërhequr vëmendjen edhe të televizioneve italiane, ndërsa këtë mëngjes ai ishte i ftuar në “Dita jonë”, nga ku tregoi se si lindi kjo ide.

“Para 3 viteve, unë shkova në terapinë intensive. Kjo lidhet me kujtimin e lindjes së vajzave të mia, të cilat lindën në këtë repart në vitin 2014. Aty kam qëndruar një javë me vështirësi dhe ankth. Stafi i spitalit është shumë i mirë dhe na e kanë bërë ambientin sa më të mirë.

Pas 4 vitesh, unë nisa të jap një kontribut nëpërmjet tingujve, të cilët kanë aftësi të ndikojnë direkt edhe te gjendja fizike e shpirtërore e fëmijëve”.

“Nëse të gjithë do të mendojnë për diçka pozitive të tillë, atëherë do të kishim bërë të mundur përmirësimin e gjendjes së njerëzve që na rrethojnë. Është kënaqësi sepse një artist ndan me publikun emocionet dhe intimitetin, ndërsa këtu t’i ndan emocionin direkt me personin, me prindërit e fëmijëve. Unë luaj me shpirt në atë moment”.

Por si është pritur Eugjeni nga stafi i spitalit? “Doktoresha Valeria Fasolato, në momentin që unë kam trokitur te dera, pasi ishte një improvizim, ajo e mirëpriti pa asnjë dyshim. Më hapi derën dhe unë kam vazhduar pa u ndalur”.

Eugjen Gargjola flet edhe për vajzat e tij binjake dhe vështirësitë që ato kanë kaluar. “Kanë lindur një muaj para kohe dhe kanë kaluar një javë në terapi intensive. Kjo është periudha më e shkurtër që kalojnë fëmijët e tu. Djana, nëna e vajzave, ishte shumë e merakosur, ndërsa unë isha shumë më i qetë dhe me besim pozitiv për mjekësinë”.