Lajme


Një gjë që gratë nuk duhet ta bëjnë pas vaksinimit, flasin ekspertët

Postuar nga admin

1st November 2021

Disa njerëz që së fundmi morën një dozë përforcuese të vaksinës Covid-19, po vërejnë ënjtje të nyjeve limfatike.

Mos u frikësoni, thonë mjekët. Nyjet limfatike të fryra të shkaktuara nga vaksinimi janë të përkohshme, të padëmshme dhe një shenjë se vaksina po funksionon. Gjithashtu është një simptomë që shfaqet nga çdo lloj vaksine.

Sipas Dr. Connie Lehman, shefe e imazherisë në Massachusetts General, radiologët në të gjithë vendin vunë re histori të ngjashme të grave që kërkuan të bënin mamografinë pas vaksinimeve për Covid.

Për të parandaluar çdo shqetësim ose ngatërresë, CDC udhëzon që:

“Nëse do të bëni mamografi dhe kohët e fundit jeni vaksinuar për Covid-19, pyesni mjekun sa kohë duhet të prisni pas vaksinimit për të bërë mamografinë. Njerëzit që kanë bërë një vaksinë për Covid-19 mund të kenë ënjtje në nyjet limfatike (limfadenopatia) në sqetull, afër vendit të vaksinës.

Kjo ënjtje është një shenjë normale që trupi juaj po ndërton mbrojtje kundër Covid-19. Sidoqoftë, është e mundur që kjo ënjtje të shkaktojë një lexim të rremë të mamografisë. Disa ekspertë rekomandojnë të bëni mamografinë përpara se të vaksinoheni ose të prisni katër deri në gjashtë javë pasi të keni bërë vaksinën.”

Mamografia është tepër e rëndësishme, por nuk duhet të planifikohet brenda javëve të para pas një vaksinimi për Covid-19.