Lajme


Njihuni me makinën e parë në botë me filtra anti-Covid

Postuar nga admin

9th November 2021

“Është vërtetuar shkencërisht – shpjegojnë teknikët britanikë – se teknologjia e avancuar nanoe redukton në mënyrë të ndjeshme viruset dhe bakteret, duke përfshirë edhe virusin SARS-CoV-2. Kjo teknologji inteligjente është aktive në ajër, në këtë mënyrë grimcat e dëmshme nuk duhet të kalojnë përmes një filtri për t’u bllokuar dhe për t’u neutralizuar.

Funksionon duke kondensuar lagështinë nga ajri i kabinës dhe duke e kthyer atë në nanogrimca të ngarkuara elektrike. Pajisja prodhon triliona radikale hidroksil (OH) të mbështjella me molekula uji me madhësi nanometrike, të cilat reagojnë me ndotësit në ajër. Sistemi ofron 20 herë më shumë radikale hidroksil se në të kaluarën, me një njësi të dytë për pasagjerët prapa, që ndihmon në ruajtjen konstante të cilësisë së ajrit në të gjithë kabinën”

Këto nuk janë teknika apo teori të çmendura të shtëpive automobilistike: testet e pavarura kanë treguar se përdorimi i Cabin Air Purification Pro për më shumë se 30 minuta është 97% efektiv në eliminimin e viruseve, baktereve dhe substancave ndotëse. Dhe se Nanoe ka treguar eliminim mbi 99% të Covid-19.

“Sistemi i ri i pastrimit të kabinës – shpjegojnë teknikët – shfaq nivelet e cilësisë së ajrit PM2,5, brenda dhe jashtë, në ekranin qendror me prekje (touchscreen). Për të përmirësuar cilësinë e ajrit të kabinës, ai përfshin edhe menaxhimin e CO2, që funksionon në harmoni me funksionin Purify, i cili mund të aktivizohet nëpërmjet ekranit me prekje. Këto funksione ndërveprojnë me termorregullatorin e kabinës për të gjetur ekuilibrin më të mirë midis pastërtisë së ajrit dhe komoditetit të pasagjerëve.

Funksioni i CO2 Management është një përmirësim i sistemit të pastrimit të kabinës. Ai monitoron përqendrimin e dioksidit të karbonit në kabinën e pasagjerëve dhe fut në mënyrë selektive ajër të pastër, i cili ndihmon në ruajtjen e përqendrimit të shoferit.

Klienti mund ta përdorë gjithçka nga jashtë, përpara se të hyjë në makinë, me aplikacionin e dedikuar, falë funksionit “spastrimi i kabinës” dhe “pastrimi i kabinës”.