Lajme


“Po vijnë satelitët”, Rama nxjerr raketat, zbulohet data kur do lëshohen në orbitë

Postuar nga admin

20th October 2021

Kryeministri Edi Rama, me anë të një video ka publikuar disa pamje të raketave për lëshimin e satelitëve në hapësirë. Sipas Ramës, satelitët “Albania 1” dhe “Albania 2”, do të lëshohen në muajin Mars dhe në muajin Qershor.

Në videon e publikuar nga Rama shihen pamjet se e lëshimit të Spacex Falcon 9, që u bë në qershor.

“Shqipëria në orbitë. E pabesueshme, por e vërtetë.” dëgjohet të thotë Rama. 

Kryeministri Edi Rama: Pra jemi këtu.

-Po, ky është lëshimi i Spacex Falcon 9, që u bë në qershor. Lëshuam katër satelitë gjatë tij. Lëshuam satelitin Mark 4, variantin 17, 18, 19, që është modeli i ri. Kjo që po shihni është lëshimi në orbitë.

Kryeministri Edi Rama: Domethënë, Albania 1 kur do të jetë gati? Në mars?

-Po, në mars do të lëshohet. Do duket kështu si kjo. Do të filmojmë një video dhe gjëja tjetër që do të shohim pas shkëputjes do të jetë vendosja e satelitit në orbitë.

Kryeministri Edi Rama: Po Albania 2? Në qershor…

-Saktë…

Kryeministri Edi Rama: Super

-Kjo është pamje e orbitës ku do lëshohen

Kryeministri Edi Rama: Shqipëria në orbitë. E pabesueshme, por e vërtetë.

-Po, zotëri