Showbizz


Rozana Radi kritike ndaj këngëtareve shqiptare që përpiqen të këndojnë në dialektin gegë.

Postuar nga admin

24th September 2019

Rozana Radi ka shkruar një postim të gjatë dedikuar gjithë këngëtareve shqiptare që përpiqen të këndojnë në dialektin gegë dhe sapo u tha gjithë ato që edhe ne i kemi menduar me vete kur i kemi dëgjuar atë këngë.

“Nuk e kuptoj këtë mani të teksteve që po dëgjoj. Një këngëtare e lindur në Shqipëri këndon duke e shqiptuar pa sukses aksentin e bukur të gegnishtes. Kur ka folur gjithë jetën gjuhën letrare pse këndon në gegnisht?! Nuk e kuptoni që nuk artikuloni atë të këndoni! Bëjeni këngën me titra poshtë se vërtet nuk kuptoheni. Si mund t`ia bëni një gjë të tillë këngës tuaj (supozohet që aty është gjithë bota juaj) ndërkohë që ju jeni dikush tjetër. Po jua them edhe unë në dialekt: Uh sa pa lidhje”, shkruan Rozi që është këngëtare dhe njëherësh tekstshkruese.