Lajme


Të gjitha kufizimet që bien pas 1 prillit/ Italia heq pas 2 vitesh emergjencën COVID 19

Postuar nga admin

1st April 2022

Nga 1 prilli, pas më shumë se dy vitesh, përfundon gjendja e jashtëzakonshme për Covid-in e shpallur nga qeveria Conte më 31 janar 2020 dhe e zgjatur disa herë. Prandaj, një sërë detyrimesh që lidhen me Green pass-in dhe përdorimin e maskave do të fillojnë të zhduken. Ndryshojnë edhe dispozitat për izolimin dhe karantinën.

Dyqane, bare dhe restorante
Nga 1 prilli, certifikata e gjelbër nuk do të përdoret më për të hyrë në dyqane, zyra publike, banka dhe zyra postare, hotele dhe banesa, për të shkuar në parukeri dhe vende ku pihet duhan, për të praktikuar sporte në natyrë ose për t’u ulur në tavolinat e hapura për bare dhe restorante. Leja bazë Green do të kërkohet deri më 30 Prill për t’u konsumuar në sportel dhe në sallat e brendshme, si dhe për të ndjekur ngjarje dhe gara në natyrë.

Dasmat dhe festat e ditëlindjeve
Deri më 30 prill do të mbetet detyrimi për të pasur një “Green pass” të përforcuar, ajo që mund të merret vetëm me vaksinën apo kurën nga Covid, për të marrë pjesë në bankete dasmash dhe ditëlindje, si dhe për të shkuar në kinema. teatro, pishina, palestra, spa dhe diskoteka (ku kapaciteti kthehet në 100%), merrni pjesë në konferenca dhe kongrese, merrni pjesë në koncerte dhe ngjarje sportive të brendshme.

Autobus, metro dhe transport
Megjithatë, detyrimi i lejes skadon nga 1 Prilli në autobusë dhe metro, ku megjithatë do të duhet të vazhdoni të mbani maskën Ffp2. Në aeroplanë, anije, tragete dhe trena jorajonalë, megjithatë, leja bazë do të kërkohet deri më 30 prill.

Çështja e maskës
Në pjesën e përparme të maskës, nga data 1 maj nuk do të jetë më e detyrueshme mbajtja e saj në ambiente të mbyllura.

Karantinat dhe vetëkontrollimi
Nga e premtja, megjithatë, kanë ndryshuar edhe rregullat për ata që bien në kontakt me pozitivët: nëpërmjet karantinës, do të jetë e mjaftueshme vetëkontrollimi për 10 ditë me detyrimin e Ffp2, ndërsa punonjësit e shëndetësisë do të duhet të bëjnë tampon, një për 5 ditë. Ata që u infektuan me virusin do të qëndrojnë në izolim derisa të kenë një tampon negativ, që do të kryhet pas të paktën shtatë ditësh, ose dhjetë për të pavaksinuarit.

Shkolla
Rregullat ndryshojnë edhe në shkollë: vetëm pozitivet do të shkojnë në3 karantinë, nëse ka më shumë se 4 infeksione në klasë, do të ketë ende mësime në prani, por të gjithë do të duhet të mbajnë maskën Ffp2 për 10 ditë.

Vaksinat dhe detyrimet
Përsa i përket vaksinave, megjithatë, më 15 qershor nuk do të kërkohet më detyrimi për personelin e shkollave, ushtarakët, punonjësit e policisë dhe ndihmën publike, policia vendore. Këto kategori tashmë janë rikthyer në punë që prej datës 25 mars (dita e hyrjes në fuqi të dekretit) me lejen bazë të gjelbër duke bërë një tampon antigjenik çdo dy ditë. Mësuesit, megjithatë, edhe nëse mund të kthehen në shkollë, nuk mund të qëndrojnë në kontakt me nxënësit, kështu që ata nuk mund të hyjnë në klasë dhe të japin mësim. Detyrimi i vaksinës do të skadojë më 15 qershor edhe për mbi 50 vjeç dhe do të qëndrojë në fuqi deri në fund të vitit vetëm për personelin shëndetësor dhe RSA.

Ngjyra e Rajoneve
Sistemi i ngjyrave të Rajoneve do të zhduket dhe Komiteti Teknik Shkencor dhe struktura e Komisionerit të Jashtëzakonshëm Francesco Figliuolo do të bjerë: në vend të tij, një njësi për përfundimin e fushatës së vaksinimit dhe miratimin e të tjera antimasave të virusit, të drejtuara nga gjeneralmajor i ushtrisë Tommaso Petroni.